Menu ormiańskie

Jak wygląda tradycyjne menu ormiańskie? Jest przede wszystkim syte, rozgrzewające i bardzo aromatyczne, choć nieraz zaskakuje swoją lekkością, gdy obok mięs znajdą się świeże warzywa, owoce i sery. Oryginalne receptury przekazywane są z pokolenia na pokolenie, a każde danie serwowane w naszej restauracji ormiańskiej nawiązuje do tradycji przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Czego trzeba spróbować, aby poznać prawdziwe menu kaukaskie? Między innymi chaczapuri – rodzaj chleba zapiekanego z serem w środku lub jego wariację, czyli adżarskie chaczapuri podawane z lekko ściętym jajkiem. Główne danie? Polecamy między innymi Khorowac, pierożki Khinkali, Kebab po ormiańsku lub Buglama, przepyszny gulasz z baraniną, bakłażanem, cieciorką i ryżem. Nie zapominamy o osobach ceniących sobie polską kuchnię. Serwujemy również  przepyszne potrawy polskie. Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu. Zapewniamy, że każdy znajdzie odpowiednie dla siebie danie!

Alkohole gruzińskie

Pragnąć poznać pełne spektrum gruzińskich smaków, warto spróbować oryginalnych gruzińskich alkoholi. Gruzja słynie przede wszystkim z wybornych win, ale koneserzy wyjątkowych smaków cenią również gruziński koniak, wódkę i Czaczę (Cha-cha), mocny winiak produkowany z wytłoków winogronowych. W naszej karcie znajdą Państwo wyjątkowe wina białe i czerwone pochodzące z przeróżnych gruzińskich regionów winiarskich. Pełne słońca tereny Kaukazu tworzą idealne warunki do uprawy winogron. W niektórych regionach zbiory odbywają się nawet 4 razy w roku! Nasi kelnerzy z pewnością pomogą Państwu dobrać alkohol gruziński idealnie pasujący do zamówionego dania.